Banánkenyér muffin (Paleo jellegű sütemény)

Sütés: 170 C' 20 perc
Hozzávalók:
- 25 dkg zabpehely, darált zabpehely… bármilyen magliszt, gluténmentes liszt, őrölt mag, ami van otthon (esetemben a zabpehely, ahogy sikerül megőrölni a megszokott alap, mert olcsó és számunkra megfelelő – de keverhető is bármi mással, kókusszal keverve nekem túl intenzív volt a kókusz… így maradt csak a zab)
- 4 banán
- 1 tábla csokoládé – opcionális, szerintem finom a banán ízével és ennyit megengedhetünk, ha nem tartunk szigorú diétát
- 58 g kókuszzsír
- sütőpor / szódabikarbóna
- 4 tojás
- vanília aroma
- fahéj ízlés szerint
- csipet só
Elkészítés:
A sütőt érdemes máris bekapcsolni, és mire összeáll a tészta be is melegedett. A kókuszzsírt olvasszuk fel. A tojásokat egy tálban vejük fel, ehhez adjuk hozzá a vanília aromát és az olvasztott kókuszzsírt. A banánokat villával pépesre törjük és hozzáadjuk a nedves hozzávalókhoz. A szárazakat én egy másik tálban szoktam összekeverni, és végül a folyékonyakhoz adom.
Tálba, tepsibe, muffin formába tesszük (szintén, ami szimpatikus vagy van otthon) és mehet a sütőbe. normál méretű muffinok esetében kb 20 perc sütőtől függően. Ha tálban sütöm, akkor kell neki az 50-60 perc.

Paleo jellegűnek azért hívom, mert nem szeretnék semmilyen elszánt paleóssal harcba szállni, hogy mi tartozik bele, mi nem… kinek mi tetszik, azt használ hozzá 😊
Az eredeti recept N. Kovács Barbara receptje: https://paleolcso.hu/2022/02/03/glutenmentes-banankenyer-edesseg-es-paleo-kenyer-is-egyben/